Per qui toquen les campanes

Per què decidim llegir un llibre, mirar una pel.lícula o visitar un determinat lloc? Sovint són recomanacions o interessos diversos. En el meu cas però, tenia la curiositat de llegir Hemingway evidentment perquè és un dels escriptors amb més talent de la història de la literatura (Premi Nobel el 1954) però també per dues de les seves passions: els Sanfermines i els còctels. Curiós però és així. I dit i fet, un Hemingway a les meves mans.
Per qui toquen les campanes? és una novel·la d'Ernest Hemingway publicada el 1940. La història s’articula a l’entorn de Robert Jordan, un americà especialista en explosius que lluita en el bàndol republicà. Li encarreguen la destrucció d’un pont per evitar la contraofensiva feixista durant la batalla de Segovia. Jordan arriba a la zona, darrere les línies enemigues. Allí hi troba la banda que l’ha d’ajudar. També hi troba María.
El 1943 es va fer l’adaptació cinematogràfica de For whom the bells tolls, amb Gary Cooper i Ingrid Bergman de protagonistes.
La novel·la m’ha agradat tot i que hi ha capítols que passen lentament. Són realment impactants les pàgines on es relata l’assassinat dels feixistes d’un poble. No pots parar de llegir i se't posen els pèls de punta. Sembla que l’autor es va inspirar en uns fets que van passar a Ronda, el 1936. En fi, un molt bon llibre per endinsar-se en les crues històries de la Guerra Civil espanyola.

1 comentari/s:

Anònim ha dit...

Si t'interessa el tema dels San Fermines hauries de llegir Fiesta.