Vignemale i Breche de Roland

En dos dies he visitat dos dels paratges més espectaculars dels Pirineus: la vall de Gaube i el massís del Vignemale i el circ de Gavarnie i la Breche de Roland.
L'excursió al Vignemale és llarga però preciosa. Comença al Pont d'Espanya, sobre de Cauterets. Amb una caminadeta de poca estona et situes al llac de Gaube i des d'aquest punt la vista ja és espectacular amb el massís del Vignamale al fons de la vall. Aquí s'hi arriba també amb telefèric i caminant 10 minuts. Vas avançant pujant suaument per la vall, seguint el GR-10 i arribes al refugi d'Oulettes de Gaube, als peus del massís, a 2.151 m. Des d'aquí hi ha diverses opcions. Pugem fins l'Horquette d'Ossue (2.734 m) el coll des d'on s'ascendeix al Petit Vignemale, de 3.032 m. Al mateix massís hi ha una desena de tres-mils i unes de les glaceres més grans dels Pirineus.

A pocs quilòmetres, trobem el circ de Gavernie i la Breche de Roland. L'excursió comença al Coll de Tentes i camines planejant fins al Port de Bujaruelo. Per l'altra banda de la vall t'aproximes a la pronunciada ascensió fins al refugi de Serradets, a 2.587 m. Per ser a mig juliol, hi ha molta neu. Cal anar ben equipat per avançar.Des del refugi la vista és impagable: el circ de Gavernie a sota amb la gran cascada, la Breche de Roland (com si haguéssin fet un cop de destral de centenars de metres a la roca), la Torre de Marboré (3.009 m), el Casc de Marboré (3.006 m), el Taillón (3.144 m)...Dos paisatges totalment d'alta muntanya, molt semblants a les imatges típiques dels Alps.

2 comentari/s:

Marta Casadesús ha dit...

Quina perspectiva de la Brecha tan diferent de la que es té des de "senda de los cazadores"! L'any passat la vaig veure per primer cop, un rocam curiós alhora que impressionant. De fet, tots els paisagtes allà són impressionants: el circ de Gavarnie, les Tres Sorores, la vall de Pineta, Añisclo... Jo he estat més per la part aragonesa, i no em puc desfer de les ganes de tornar-hi!

Lleïr Soler ha dit...

També m'ho apunto a l'agenda, té molt bona pinta.