El rei Kilian

Aquest cap de setmana es va disputar l'Ultratrail del Montblanc. En Kilian Jornet, un noiet de 20 anys de la Cerdanya, va imposar la seva llei. Amb 20 hores i 56 minuts va establir un nou rècord. El rècord té més mèrit tenint en compte que la prova tenia enguany 7 quilòmetres més de recorregut i 700 metres més de desnivell. El vencedor de l’any passat havia estat l’italià Marco Olmo, de 59 anys. Olmo va abandonar. Kilian Jornet va superar en una hora el segon classificat, el nepalès Dawa Serpa.
Dissabte 30 d'agost. Quarts de 4 de la tarda. Chamonix. Rebuda espectacular de l'heroi. Els francesos, només a l'arribada, ja es van encarregar de sembrar el dubte i la confusió dient que potser penalitzaven Jornet per no sé quines coses estranyes que només veien ells. Que diguin el que vulguin. Com els cou! Si els pica que es rasquin. El Kilian és el rei de les muntanyes. En la seva victòria no hi ha peròs i finalment l'organització ha reconegut la gran superioritat del català.
La sordida des de Chamonix va ser el divendres a les 18:30 h. Amb música de Vangelis a tota paperina, posa la pell de gallina. Més de 2.000 valents amb 166 km per davant. Una prova impressionant i una organització fantàstica.

Com a mínim, 6 berguedans van participar i acabar la prova. Van fer un paper més que digne. Tota la meva admiració per a ells.

3 comentari/s:

SanTiago Pons ha dit...

Aquest tiu es el puto amo!Felicitats als Berguedans que van ser Finisher!Xavi, aquest divendres faig les 24h, ja t'ho explicare, jejeje

Lleïr Soler ha dit...

És impresionant el que està aconseguint aquest noi, és realment bo en totes les especialitats!

Xavi ha dit...

No sé massa quin seguiment s'ha fet d'aquesta última gesta però segur que no valorem prou tot el que està aconseguint.