Música cubana

Cuba és música. La trobes a qualsevol racó de l'illa. Passejant per Centro Habana, d'una casa atrotinada m'arriba el bum bum bum-bum d'un reggaeton de Gente de Zona. Ella tiene el pelo largo y la cara de revista, ella es farandulera, a ella le gustan los artistas. La multitud es mou al ritme de Los Van Van al concert del Malecón. La salsa regna al Trastevere, la Benny, la Casa de la Música. De Santiago a l'Havana. La Charanga Habanera, Compay Segundo, Buena Vista Social Club. I a cada bar, terrassa o restaurant un grupet de músics tocant en directe. Perds el compte de tants que n'arribes a trobar: quartets, trios, duets, guitarres, flautes, percussions... i la majoria són molt bons. Un plaer per les orelles mentre menges o tomas. Els èxits més repetits i demanats pels turistes són dos i amb molta diferència: Chan chan, de Compay Segundo, i Hasta siempre comandante, de Carlos Puebla.
A l'altra banda de l'agitació i moviment que provoquen la salsa i el reggaeton, hi trobem la intimitat i relaxació dels cantautors. Els històrics Pablo Milanés i Silvio Rodríguez o la protesta de Frank Delgado.
Un record per a cada cançó, un moment per a cada melodia.



3 comentari/s:

Anònim ha dit...

Se Ve Muy Pia
Pero siempre se marea
si tu eres musico
contigo ella perrea
si esta zorreando
no le importa quien la vea
ella se pone mal ella se pone fiera
Ella te dice que esta enamorada
y tu te quedas sin respuesta
es que ella empezó contigo
y terminó con toda la orquesta!

Boníssima!

Anònim ha dit...

Ay, Xavierito, mi hermosuuuuura! Como me gustó como marcabas el ritmo con tus calientes caderas en el Malecón, tu sabes... me gustaste mucho y tus amigos catalanes, también. Espero volver a verte pronto, amor, y a ver si te pasas por mi casita, cielito, y te canto el "Chan chan" cerca de tus orejitas... Besitos y asúúúúúúúcar!!

Xavi ha dit...

Eh... molt bé, eh?