3r Congrés de Pastorets

El dissabte 21 de març es va celebrar a Mataró el 3r Congrés de Pastorets de Catalunya. 270 congressistes provinents de 35 espectacles de Pastorets d’arreu de Catalunya i uns 40 ponents i moderadors van omplir les 14 hores d'activitat ininterrompuda.
Durant el matí, van desenvolupar-se vuit tallers que van aprofundir i estudiar diversos aspectes a l’hora de concebre els Pastorets.
L’escriptor Vicenç Villatoro va fer una brillant conferència, l’actor i director Abel Folk va parlar sobre Objectiu Pastorets i el president del Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana Ramon Fontdevila va encoratjar a mantenir i innovar els Pastorets i tota la seva gestió com a element potent de la cultura social de Catalunya. La jornada també va comptar, entre moltes altres coses, amb una excel.lent acció teatral a càrrec de El Social de Terrassa, una intervenció a l’entorn de la màgia a càrrec del Mag Lari i un correfoc com a fi de festa.
El 3r Congrés Nacional de Pastorets de Catalunya va ser organitzat per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, entitat nascuda al 2006 que aglutina un grup de prop de 40 espectacles i que va creixent de forma progressiva.
Hi vam assistir 19 representants dels Pastorets de Berga. Personalment, en destaco les paraules tan ben dites d'en Villatoro, la xerrada-espectacle del Mag Lari i la representació d'uns Pastorets en 10 minuts a càrrec dels 3 actors de El Social de Terrassa. Hi ha hagut l'esforç de molta gent per muntar tota aquesta moguda i el resultat d'aquesta feina ben feta es va veure dissabte a Mataró. Un dia llarg i intens però ben aprofitat. Cansats però contents.

Més coses sobre el Congrés:
Joan Antoni Baron
Joan Mora i Bosch
Joan Salicrú