House

House és una sèrie de televisió nordamericana estrenada per la cadena FOX el 2004. El doctor House i el seu equip mèdic intenten trobar l'explicació als enigmàtics casos clínics que arriben al fictici Hospital Universitari Princeton-Plainsboro de New Jersey.
Suposo que a aquestes alçades ja tothom deu haver vist i revist algun capítol de House, la sèrie del metge malcarat. Doncs jo m''hi havia resistit fins fa pocs dies. I què? I què? Doncs que no n'hi havia per tant. M'he mirat mitja primera temporada i no sé si seguiré. Està bé però.
L'èxit de la sèrie crec que és gràcies únicament al protagonista. Tota la sèrie gira al voltant de Gregory House, un metge expert en diagnosi, un personatge misàntrop, egòlatra, amb elevades dosis de sarcasme i ironia. Tot i les seves característiques, crea simpatia en l'espectador. M'encanta la relació que té amb la jefa de l'hospital.
Però els capítols, de 40 minuts, segueixen sempre un patró repetitiu i se'm fan molt poc atractius. Als dos primers minuts es presenta el malalt que no sabem què té. Arriba a les mans del House que, juntament amb el seu equip (el negre, el tiu bo i la tia bona) analitzen els símptomes i intenten determinar què pateix. Comencen a enumerar malalties i medicaments de noms raríssims. No ho acaben de trobar. Enmig d'això, un parell de consultes (d'un minut cadascuna) amb actuacions genials del House. El malalt l'està a punt de palmar i al minut 34 el House veu una papallona que vola o una font que brolla o un cafè que es vessa i... tatxán! se li encén la bombeta: "Té un PVH amb principi de diopetitis. Administreu-li ampicilina, auperidol, taxidiodenalmin i tres dosis intravenoses de confidetron" El pacient es cura i posen una música final molt maca.
House és una sèrie que està molt bé per posar-la mentre fas altres coses.

2 comentari/s:

Xavi ha dit...

Vaig acabant la 1a temporada. Em pregunto si en algun capítol algun dels que l'està a punt de palmar finalment la palma. Sempre hi ha un happy end?

lkiku ha dit...

No. Hi ha dies que acaba bastant malament la cosa.
A més a més a partir de la segona temporada apareixen "dolents", que putegen al doctoret. I altres coses...