Ruta dels Estanys Amagats

Després d'haver completat els últims anys els Carros de Foc i els Cavalls del Vent, era el torn dels Estanys Amagats. De fet, l'objectiu principal era poder fer la Porta del Cel però per diversos motius queda per una propera ocasió. Aquest sistema de rutes circulars s'esta posant de moda als últims anys i és una molt bona manera per conèixer una zona de muntanya en pocs dies.
La millor ruta en quant a paisatge i organització són els Carros de Foc, sens dubte. Els Cavalls del Vent van al darrera i als Estanys Amagats encara els queda camí per recórrer. S'ha de tenir en compte que la ruta de la Cerdanya és la que fa més poc temps que està organitzada com a tal.
La Ruta dels Estanys Amagats són 73 km (mínims, sense fer els cims) per la Cerdanya nord-occidental i Andorra. Es pot començar per diversos punts i la pots programar en un sol dia o en cinc o sis. El grup de quatre vam començar i acabar a Talltendre i la vam completar en dos dies, fent nit al Refugi de l'Illa. Unes 30 hores caminant. El récord el té el Kilian Jornet amb poc més de 8 hores.
Podeu descarregar-vos la crònica: