Lili Marleen

Lili Marleen és una famosa cançó alemanya, escrita el 1937 pel compositor Norbert Schulze sobre un poema que el soldat Hans Leip havia escrit al seu amor durant la Primera Guerra Mundial, el 1915. Das Mädchen Unter der Laterne (La noia sota el fanal) era el títol original de l'estrena de Schulze, però finalment es fa fer famosa com a Lili Marleen. La cançó va adquirir molta popularitat durant la Segona Gran Guerra en un i altre bàndol. D'Alemanya es va estendre a Yugoslavia mitjançant Radio Belgrad i l'onada d'èxit ja va ser imparable, convertint-se en l'himne no oficial de la Segona Guerra Mundial i la cançó de guerra més famosa de la història.
Després de la Segon Guerra Mundial, la ja molt popular cançó va ser adoptada per una gran quantitat d'exèrcits de tot el món, en versió cantada o com a marxa.
Una de les versions més populars és la de Marlene Dietrich. L'actriu i cantant (1901-1992), nascuda al barri berlinès de Schöneberg, és un dels grans mites de la història del setè art. Coneguda per les seves sòlides conviccions polítiques, fou una activa anti-nazi. Sona bé l'alemany.

1 comentari/s:

Anònim ha dit...

el que estava buscant, gracies