Concert de Patum 2010

Som a una setmana del Concert de Patum - Memorial Ricard Cuadra 2010. Teniu l'oportunitat de veure i escoltar el concert el dijous 27 de maig al CAT de Gràcia i el dissabte 29 a la Plaça de Sant Pere de Berga.
L'objectiu del concert anual és doble. Per una banda es vol recordar i homenatjar Ricard Cuadra, músic berguedà recuperador de músiques de la festa, i per l'altra, potenciar l'estudi i el treball creatiu i musical al voltant de la Patum.
Joan Sala (1981), membre de la Banda del Memorial des dels inicis, a través del seu projecte de final de carrera a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), és el responsable que el Concert de Patum tingui com a protagonista la cobla. Sala està acabant els seus estudis superiors de tenora i el projecte final és un concert que serà la primera part del Memorial Ricard Cuadra. Es podran escoltar dues estrenes dels dos directors del Memorial: Robert Agustina i Sergi Cuenca.
És de valorar la implicació dels membres de la Banda Memorial, una cinquantena de músics berguedans que es comprometen desinteressadament a assajar durant 7 setmanes i fer els 2 concerts anuals.
Fa temps que penso que la crisi de la sardana només és en la part de la dansa. Musicalment, està més viva que mai, amb grans intèrprets i compositors que donen a la música per a cobla una qualitat tan indiscutible com poc reconeguda. En aquest sentit, penso que el concert d'enguany tindrà un punt de reinvindicació.