L'any de la plaga

Un thriller preapocalíptic, així defineix Marc Pastor L'any de la plaga. Després de l'èxit de La mala dona, l'autor presenta la seva tercera novel.la.
Víctor Negro és el protagonista de la història, un treballador social abandonat de fa poc per la Irene, la seva parella. Tot comença a canviar en el moment que algunes persones grans comencen a suïcidar-se. A les cases dels morts hi apareix una planta d'eucaliptus anomenada Eucalyptus gengsikhanensis. Les actituds d'amics i familiars són d'una passivitat molt sospitosa. Què està passant realment? En qui es pot confiar?
Les constants referències cinematogràfiques, literàries i musicals m'han fet gaudir encara més. No sé exactament l'edat de Víctor Negro però segur que som companys de generació.
M'ho he passat molt bé llegint la novel.la. No cal anar a buscar bons llibres a Suècia, ben a la vora trobem escriptors molt interessants.

Aquella setmana vaig viure en un món artificial de rèpliques d'edificis europeus, rius navegables enmig de la ciutat, palmeres dins de vestíbuls i luxe per obligació. Era tan fals que feia basarda. Tan prefabricat perquè semblés perfecte que no era real. Era una impostura, pura façana, un cos sense ànima. Era Matrix, sense les bales a càmera lenta però amb moltes ulleres de sol per dissimular les ressaques. Un monstre nascut del no-res al mig del desert, gros, fort, poderós i amb faccions reconeixibles. Però un monstre que no sabia de què parlar, ni tenia un creador concreta a qui poder culpar. Un Frankenstein orfe, desorientat i extremament atractiu.

1 comentari/s:

Xavi ha dit...

L'entrevista a Marc Pastor al Via Llire de Rac1. Dissbte 13 de novembre de 2010.
http://ves.cat/amWw