Un milió de girafes

El 6 de juny del 2009, l'Ola Helland i el Jorgen estaven fent una birra en algun lloc de Noruega. La conversa es va anar embolicant i l'Ola va dir que era capaç de reunir un milió de girafes. Una idea estrafolària, a priori. El Jorgen li va dir que no ratllava fi. Totes les girafes havien de ser fetes manualment i la gent n'havia d'enviar proves. El termini era el 31 de desembre de 2010. La campanya de recollida de girafes va començar una mica freda però ràpidament va agafar una volada espectacular fins al punt que, en només 440 dies i molt abans del termini, ja tenia el milió de girafes. Jorgen was wrong.
El que va començar com una conya, avui té fins i tot el seu propi llibre, un recull de les millors girafes que ha rebut l'Ola. Evidentment, es pot comprar per Internet. I entrevistes a mitjans de comunicació de tot el món on l'Ola explica petites històries curiosíssimes sobre les girafes que ha rebut.
És un exemple claríssim d'una idea que enganxa i de l'excel.lent aprofitament dels recursos de la xarxa. Féu un volt per www.onemilliongiraffes.com
La història no és nova però no n'havia sentit res fins fa pocs dies. El mestre Ganyet en va parlar en una conferència. Quan expliques aquesta història a algú bàsicament hi ha dues reaccions que mostren claríssimament l'escletxa digital de la societat. Hi ha qui respon I per què? i uns altres diuen Com mola! De quin grup ets tu?