Hair a Barcelona

Av.Paral.lel. Volta per la multicultural Rambla del Raval i cap al Teatre Apolo. Diumenge, 6 de la tarda. Comença una nova representació del musical Hair. L'estrena va ser el 1967 a Broadway i el 1968 a Londres amb molt d'èxit. Des de llavors s'ha representat innumerables vegades arreu del món. El 1979 es va estrenar la versió cinematrogràfica dirigida per Milos Forman. Segons em va comentar el Ramon, Hair es va representar a Berga, concretament al Catalunya. No en tinc més dades: no sé ni qui, ni quan.
El tema principal de Hair és la cultura hippie dels Estats Units dels anys 60: amor, pau, llibertat sexual, drogues i alguns nus integrals que van provocar un fort impacte en el seu moment. L'obra va desafiar moltes de les normes establertes a l'època i va aixecar molta polseguera des de l'estrena. De fet, actualment continua desafiant moltes normes i tabús.
El muntatge a l'Apolo és espectacular, t'entra per tots els sentits. Em sembla que no havia vist un espectacle teatral tant potent en la il.luminació. I quants actors! A tota aquesta gent qui la paga? Ho vols veure tot però no t'ho atrapes, el moviment a l'amplíssim escenari (i a platea) és aclaparant. Pensant-ho fredament: em va agradar molt. De la mateixa manera, altres segur que s'hi senten incòmodes i/o deixen verd aquest musical multicolor.
I tot sota la batuta musical d'un berguedà. A més del Sergi, també hi ha el Joan i el Gabri posant-hi la banda sonora. Molt divertit el final de l'obra ;)
Algunes de les cançons de Hair han aconseguit la categoria de temassus mundials. És el cas d'Aquarius o Let the sunshine in, a tothom li sonen les melodies tot i que la majoria no sap que pertanyen a aquest musical.