Les Decennals de Valls

Cada deu anys la ciutat de Valls celebra una de les festes amb més tradició i història de Catalunya: les Festes Decennals dedicades a la Mare de Déu de la Candela. Des de fa més de dos segles, Valls ha celebrat de manera ininterrompuda i de generació en generació les conegudes també com a “Festes de la Llum”.
Un dels actes estrella va ser la trobada de totes les colles castelleres dels Països Catalans, diumenge 30 de gener. 9.000 castellers, 57 colles. Val la pena l'especial Quarts de nou emès el dilluns 31 de gener.
Els dies de festa van començar el divendres 28 de gener i finalitzen el diumenge 6 de febrer. El cap de setmana del 5 i 6 de febrer hi serem. Representació berguedana al bressol dels castells. Hi destaca en concert Els 10 de les Decennals, amb tots els grans grups del país. Només m'hi falten Brams, Manel i Gossos. Si pensàveu anar-hi, o teniu l'entrada o ho teniu fotut: s'han exhaurit.
El seguiment 2.0 de les festes ha estat exemplar. Un web molt digne, una pàgina de Facebook molt activa o un compte Twitter que explica al moment tots els actes. El seguiment per Internet contrasta amb el dels mitjans tradicionals. La jornada castellera del diumenge 30 de gener, per exemple, ha passat força desaparcebuda en diaris i televisions. Mentre el TN Vespre d'aquell dia explicava les grandeses de la selecció espanyola d'handbol i no trobava cap forat per dir absolutament res de l'extraordinària jornada castellera. Aquesta és la televisió pública que tenim.
Tanco amb un vídeo descobert fa poc. Perquè m'agraden els castells. Els Marrecs de Salt a la Catedral de Girona. Tots Sants 2011. Gallina de piel.