FiraTàrrega

Del 8 a l'11 de setembre de 2011 se celebra la 31a edició de la FiraTàrrega. Los Galindos, amb l’espectacle inaugural Entròpic, van convertir l’espai Hort del Barceloní en un gran circ de carrer, amb tres escenaris, vint artistes, música en directe i més de 5.000 espectadors.
La FiraTàrrega inclou espectacles d'àmbit nacional i internacional,  propostes de 28 països diferents, 260 funcions d'un centenar de companyies.

Dels espectacles vistos el primer dia - dijous 8 de setembre - en destaco 3:

{DayDream} de NuyanWorks. Primer treball del videocreador Jordi Guim que, mitjançant tècniques digitals, crea projeccions sobre façanes d'edificis. Original i modern. La tecnologia com a font de creació artística. 

Somni d'una nit d'estiu, de Parking Shakespeare, companyia catalana que porta obres del dramaturg anglès als parcs, places i espais exteriors. La versió d'aquest clàssic de Shakespeare, de poc més d'una hora, és d'un nivell interpretatiu excel.lent.

The Wolves, de la companyia basca Deabru Beltzak. Espectacle itinerant amb titelles mecanitzats i robotitzats de gran format i molts efectes especials. Em va recordar el tipus d'espetacle Cavalls de Menorca, de Tutatis Productora.