El Rey León

Ja havia vist el musical a Londres i tenia ganes de repetir entenent-lo al 100%. De fet, algun personatge el vaig entendre més en la versió anglesa que en l'espanyola. El càsting de El Rey León el formen actors de tot el món i alguns tenen autèntiques dificultats per fer-se entendre. Mai no he entès perquè és evident que les òperes no es tradueixen i amb els musicals sembla el més normal. No costaria tant posar uns subtítols al teatre. En fi.
Des del 1r amfieatre - és el que té comprar les entrades amb poques setmanes d'antelació - vam ser a una funció d'entre setmana al Teatre Lope de Vega de la Gran Vía de Madrid. Ple com un ou. El musical s'estarà a Madrid un mínim de 2 a 3 anys. Van estrenar l'octubre i el ritme de venda d'entrades és altíssim.
La primera part va ser força accidentada. La canalla, els petits que interpreten Simba i Nala, no tenien el dia i hi va haver massa relliscades de paper per part d'altres actors. A la segona part, l'espectacle va remuntar. Destaquen les grans interpretacions dels catalans Sergi Albert (Scar) i també d'Albert Gràcia (Pumbaa), participants de Buscant la Trinca, entre molts altres projectes.
Ah! I els localismes permesos a l'espectacle (sevillana de Timon i Pumbaa i cançons de Zazu engabiat) els vaig trobar de gust dubtós. Tanmateix, el públic autòcton va gaudir de valent aquests moments espanyolitzats que no formen part de l'espectacle original.
Així i tot, totalment recomanable. Espectacular. The Lion King és dins els 3 o 5 millors musicals de la història.