Contra el vent del nord

Leo Like rep un correu electrònic per error i el respon. L'Emmi li agraeix que ho faci. Sense ser conscients del que vindrà comencen a intercanviar una sèrie de correus. Amb aquest plantejament no sembla que hagi de ser una història gaire atractiva. Doncs m'equivocava de mig a mig. Un llibre fugaç com moltes de les les relacions que s'estableixen a  Internet. Lectura fresca i àgil. No trobes el moment per parar de llegir i sempre vols saber què diu el proper correu electrònic.
Daniel Glattauer (Viena 1960) és periodista i escriptor. Treballa al diari Der Standard fent reportatges judicials i suplements literaris.
Els meus prejudicis classificaven Contra el vent del nord a la categoria de pastelorros i acabarà sent un dels llibres que recordaré amb satisfacció. Una història tendra, amb boniques reflexions i magnífics tocs d'humor. Una lectura que t'absorbeix i t'hi sents implicat. L'he devorat amb gran vivacitat.  
Contra el vent del nord té una segona part, Cada set onades. No la descarto.

38 dies després 
Assumpe: Ni un euro! 
Apreciada direcció editorial del "Like", he trencat amb la seva revista tres vegades per escrit i dues per telèfon (a través d'una tal Sra. Gall). Si encara me la continuen enviant, trobo que ho fan per gust seu, no pas meu. Pel que fa a la factura adjunta per un import de 186 euros, me la quedaré de record, per no oblidar-me del "Like" quan per fi deixi de rebre'n exemplars. Però no comptin que rebran ni un euro de part meva. Amb tots els respectes. E.Rothner. 

Dues hores després 
Fw: 
Benvolguda Sra. Rothner, ho fa a posta? O està abonada als mals dies? Cordialment, Leo Leike.