La primera llum del matí

A Itàlia tothom coneix Fabio Volo. Presentador de televisió, locutor de ràdio, guionista, actor, cantant, escriptor, multiartista. Volo (1972) va créixer a Brescia i actualment viu a Milà, amb estades a Roma i Nova York. Els seus llibres tenen un gran èxit a Itàlia i ha arribat a tenir cinc títols de forma simultània a la llista dels llibres més venuts. Al nostre país, el personatge és un desconegut.
El món de certeses i seguretats de l'Elena queda trencat quan, per primera vegada, permet que el desig i la passió entrin a la seva vida. És un salt a allò prohibit que l'obliga a replantejar-se el seu matrimoni i aquell futur tan endreçat.
La primera llum del matí és una història sobre la vida "normal" de cada dia. Una història d'amor i desamor. Estava una mica saturat  de llegir sobre inspectors, guerres i camps de concentració. S'agraeix canviar de temàtica de tant en tant. Escrit en primera persona i alternant el present amb el temps passat del diari personal de la protagonista. Un llibre entretingut i ràpid de llegir.

Hi ha moments en què la vida et fa regals d'una bellesa inesperada. Pares i t'adones que al teu voltant tot és perfecte; et sembla l'obsequi d'un Déu menys embadocat que de costum. Tot traspua sinceritat. El naixement d'una nova vida, l'alba d'un canvi, un saber profund o senzillament la confirmació d'un afecte amagat, d'un sentiment secret, custodiat de ben endins en silenci i amb pudor. O també la fi d'alguna cosa, la fi d'un moment, d'un període difícil cada cop més fatigós de suportar. Quan s'acaben les respiracions curtes i deixen espai a una de llarga i profunda que omple i buida el pit. En moments com aquells no em falta res.