Oliver! al Bord Gáis Energy Theater

Oliver! es va estrenar el 1960 al West End. El 1968 se'n va fer la pel.lícula. El 2009 es va tornar a representar a Londres, amb Rowan Atkinson en el paper de Fagin. Del 2011 al 2013 està de gira per diverses ciutats del Regne Unit. La producció professional és com Oliver! El musical, al Teatre Municipal de Berga, més o menys.
Oliver! es representa a Dublin del 12 de desembre al 13 de gener de 2013. Al Bord Gáis Energy Theatre, espectacular i modern, a tocar del riu Liffey. El teatre va obrir portes el març de 2010 i té capacitat per a més de 2000 persones. El muntatge està produït per l'històric Cameron Mackintosh.
Quatre nens entre 9 i 12 anys fan el paper de Dodger i quatre més el d'Oliver. Vaig veure Jaydon Vijn i Sebastian Croft en acció. Un altre dels Dodgers, Daniel Huttlestone és Gavroche a l'esperada pel.lícula Les Misérables, que s'estrena ben aviat. Samantha Barks, la potent Nancy a Oliver!, també surt a la pel.lícula de Tom Hooper, en el paper d'Èponine. El popular Neil Morrisey, molt conegut al Regne Unit pels seus papers a la televisió, brilla amb llum pròpia en el paper de Fagin.
L'obertura amb Food glorious food ja et deixa amb la boca oberta. Magnífica coreografia amb un parell de desenes de nens i nenes. I els dos millors moments: Consider yourself i Who will buy? Necessitaria veure les peces deu vegades per poder gaudir de tots els detalls. Tot es mou a escena, espectacle aclaparador. Per altra banda, no m'ha impactant tant My name de Bill Sykes, més recitat que cantat.
Un musical molt estimat i que ha arrelat fort. Ho prova el públic cantant alguns dels temes més coneguts o l'espontani que s'anticipa i demana des del pati de butaques: I want some more