El vilatà

Publicat a bloc.cat el 17 desembre 2007

Semblarà una afirmació molt contundent però El Vilatà és el millor joc que he jugat mai. Ha estat el culpable d'anar a dormir molt més tard del previst i de passar estones interessants i divertides alhora. No sé què té exactament però enganxa.

Sempre m'ha intrigat l'origen d'aquest joc. Se l'anomena també "L'home llop" i, depenent del lloc, hi ha petites variants en les normes. Sé del cert que a Manresa i a la Plana de Vic també hi juguen però... quin és el seu origen? Per Internet no n'he tret mai l'aigua clara. Anys enrere, vaig sentir un espai temàtic dins d'un programa de ràdio de tarda, que en parlava. Deien que fins i tot s'organitzen campionats. Però no en recordo gaire res més. També tinc entès que hi ha editat un joc de taula. En fi, que és un camp per investigar.

A Berga hi va arribar des de Casserres. En una trobada de monitors de lleure a La Carral (pels volts del 2003?) algun monitor casserrenc el va explicar i hi vam jugar. Des d'aquest punt, la seva expansió al Berguedà va ser rapidíssima.

El vilatà m'ha ajudat a conèixer una mica més els altres. Tothom hi desplega les seves millors habilitats per aconseguir l'objectiu i m'hi he fet molts farts de riure. I tan sols es necessita un paper i boli!

Es fa de nit al poble... i els llops poden matar.

Com s'hi juga? Una vegada ho vaig posar per escrit:

El vilatà

2 comentari/s:

Anònim ha dit...

Eis!
Veig que has caigut al món dels blogs! Jo de moment encara estic a la fase fotologuera (fotolog.com/clardelluna), que em va costar però això acaba enganxant... De totes maneres, sóc habitual dels blogs així que va bé saber que la gran teranyina va creixent: Benvingut al món virtual!
Per cert, el Vilatà... quin gran invent! Tot el què en sé crec que no t'aportarà cap mena d'informació perquè em sembla que la primera vegada que hi vaig jugar, el màster tenia el mateix nom que el propietari d'aquest blog... Així és que haurem de seguir investigant!
Bona setmana!

Anònim ha dit...

I tan tard que ens ha fet anar a dormir!!!!!!!!!!! Aniré passant per llegir les teves historietes/assajos/opinions...aixiitot vagibé bé!