Sopar de les Garrofes

El Sopar de les Garrofes serà el dissabte 22 de desembre. En aquest sopar es llegeixen 6 dels jocs presentats al concurs (enguany se n’han presentat 10) i s’emet el veredicte dels guanyadors. El sistema de votacions ha variat substancialment aquest 2007 i tota la responsabilitat recau en el jurat, deixant un paper secundari als vots dels assistents al sopar. Per seguir tradicions, també he presentat les 44 quartetes al concurs.

Les Garrofes guanyadores es llegeixen en les representacions dels Pastorets en l’escena on el Garrofa torna de l'infern. L’alcalde hi anava amb la missió de convèncer Satanàs que els deixi tranquils i, responent a la curiositat de tothom, explica com és, què hi ha vist i allò que l'ha sorprès. Aquest és el moment que s'aprofita per fer un repàs a fets i personatges, amb una especial predilecció pels polítics berguedans.


Penso que les Garrofes són i seran un bon material perquè els interessats en la història puguin saber allò que s’ha viscut en un determinat moment i el seu impacte. Des del 1973 que se celebra el concurs i l'arxiu va creixent. I tot això, amb unes cullerades d'ironia i un rajolinet de sàtira.