Els Pastorets de Calaf

Una vegada finalitzats els Pastorets de Berga, sempre enriqueix veure altres Pastorets de Catalunya. Se n'aprèn. Més del que sembla. El diumenge 18 de gener va ser el torn dels Pastorets de Calaf.
El teatre on es representa l'obra, el Casal de Calaf, és nou i ben equipat. Amb bons accessos, una entrada acollidora, pati amb 700 butaques (totes plenes), vestidors amplis, sala polivalent, escenari de gran amplada i suficient profunditat, etc. Un molt bon equipament. I net i endreçat.
A l'obra, hi apareixen un centenar d'actors amateurs, de Calaf i rodalies. Tots els que parlen ho fan sonoritzats amb micros inal.làmbrics, cosa que s'agraeix. Destaca l'elevat nivell interpretatiu sobretot dels personatges principals. Alguns efectes visuals i sonors valen molt la pena.
El text representat és de Josep Maria Folch i Torres, el del Lluquet, Rovelló, Jeremies, Isabeló, l'àvia a la vora del foc... el més popular, conegut i representat. Personalment, penso que no és el millor text de Pastorets que existeix. Crec que l'obra de Pàmies i, especialment, Pitarra estan molt per sobre. El director dels de Calaf és Daniel Anglès, amb la direcció resident de Martí Viñas i Isabel Gallego. Com els de Berga, els Pastorets de Calaf també han sofert canvis profunds durant els darrers Nadals que han modernitzat i dignificat l'espectacle.
Els berguedans ens vam sentir molt ben acollits, en part, potser perquè el programa Objectiu Pastorets ha creat vincles i noves coneixences entre diverses localitats pastoretenques.



1 comentari/s:

Anna E. ha dit...

Jo ahir ja vaig aprofitar per demanar al Sr. Director si hi havia pressupost per comprar unes banyes pel Llucifer a l'estil Calaf, de les que fan una bona lluminària! Ah, i també unes xanques, que em farien més estilitzada (bé, miracles a Lourdes, també!) i m'equilibrarien d'alçada amb el Satan Ferran, rei de l'Infern.