La Mitja 09 - Granollers

Possiblement, a Granollers hi fan la Mitja Marató més famosa i amb més prestigi del país. És per això que l'anomenen simplement La Mitja. És una de les curses que he fet més vegades. Un recorregut agraït, milers de participants, molt públic animant i figures mundials de l'atletisme participant-hi.
El matí del diumenge 1 de febrer pintava molt negre. A l'arribar a Granollers, plovia però el temps va concedir una treva a partir de quarts de 10. A les 10.30 h es donava la sortida i no plouria fins gairebé el final de tota la cursa. 13 graus. Molta humitat.
En la cursa dels bons, es va imposar l'or olímpic de Marató a Pequín, el kenyà Samuel Wanjiru (1h:01.13). En dones, Marta Domínguez amb un temps d'1h:10.54, la seva millor marca personal. El també kenyà Abel Kirui va ser segon (1h:02.17) i el de Premià de Dalt (corrent pel C.A.Manresa) José Ríos, tercer amb 1h:03.11, la seva millor marca. Rosa Morató va debutar en la distància amb una meritòria tercera posició (1h:15.32)
En la cursa dels aficionats, gairebé 6.000 persones vam prendre la sortida. Personalment, vaig fer 1:34, dins dels meus paràmetres i millor del que preveia per l'entrenament que havia fet. Vaig començar els primers quilòmetres a ritme suau (a 4'50''/km) i vaig anar accelerant fent els 5 últims quilòmetres a gairebé 4 min/km.
Malgrat el mal temps, va ser tot un èxit altra vegada. Aviat començaran les curses de muntanya que és on realment em sento còmode i on gaudeixo més. Però, de tant en tant, no va malament una mica d'asfalt.

2 comentari/s:

Xavi ha dit...

Per cert! Ara hi he pensat: boníssima la selecció musical que sonava pels altaveus. Molt autèntica. Ja sé que és una mica estrany fixar-se en això però em va agradar molt escoltar Gossos, Belda i els Badabadoc, Manel, etc. Felicitats per qui va triar no posar la Shakira o el Xiquilicuatro de turnu.

Xavi ha dit...

Mor Samuel Wanjiru, campió olímpic de Marató i vencedor a la Mitja de Granollers http://ves.cat/aETG