Sense cartera

Fa gairebé un mes que, mar enllà, la cartera va desaparèixer de la meva bossa. Tècnicament, crec que se'n diu furt. Segons la denúncia Estava en un bar per tal de celebrar una festa i va guardar la cartera en un lloc dins la barra del bar. Quan va finalitzar la festa, la cartera ja no era en el lloc. Exacte: hi continuava havet el mòbil i el passaport però la cartera s'havia volatilitzat.
Hi he perdut temps i diners.
Denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Fàcil i ràpid. No ho hagués dit mai.
Cartera nova. Després d'anar uns dies amb les monedes sueltes per les butxaques és el primer que s'ha de solucionar. Cap a la botiga i 30 euros de cartera. De les baretetes.
Nova targeta de crèdit. Comissió de manteniment: 25 euros anuals. Perdoni senyoreta, com??? La cara d'indignació la devia espantar. És que s'ha apujat des del... No em vaig haver de queixar massa per passar de 25 a 0 en 10 segons. I tota la gent que no protesta?
Nou DNI al C/Lleida (al costat de Pl.Espanya), de Barcelona. Demanant cita prèvia una setmana abans. 10 euros de taxes i una foto. Si vols renovar-te'l al Berguedà t'hi pots florir esperant. El duplicat del DNI no te'l fan nou per 4 anys sinó que caduca quan caducava el robat. És a dir, si se't caducava al cap de 4 mesos, has de fer tots els tràmits ara i, d'aquí 4 mesos, tornar-hi. Molt bé, eh?
Duplicat del permís de conduir. Sí, ja ho sé: pots anar a una gestoria i que t'ho facin tot. Pagant. També pots anar a l'Oficina Local de Trànsit de Sabadell. Jo vaig escollir la Direcció General de Trànsit a la Gran Via, de Barcelona (edifici La Campana). Cues per entrar a l'edifici, per demanar informació, per pagar les taxes i per demanar el duplicat. Abans d'entrar, em faig unes fotos a l'establiment del costat: 6 euros. Les taxes per demanar el duplicat són 18,80 €. I si te l'han robat? També. És com si et robessin dos cops. I les fotos? No, no calen, ja les tenim de l'anterior permís.
Nova targeta de la Seguretat Social. Em vaig informar fa dies però tinc els tràmits una mica encallats. Me n'he cansat i, de moment, no em penso posar malalt. Per més que en tingui motius.
El sumatori qualitatiu i quantitatiu de les molèsties ocasionades puja un bon picu. En definitiva, que si el lladre hagués volgut el doble dels diners que hi portava, amablement li hauria fet una donació. I una propineta pel detall d'haver-ho demanat abans d'agafar.

5 comentari/s:

Lleïr Soler ha dit...

Dissabte passat al bar La Plaça mentre jugàvem als "dardus" la cartera de l'Steffi va desaparèixer. Minuts més tard la vam trobar llençada a les escombraries del lavabo. Per sort, 'només' es van endur els diners en efectiu, uns 40 eurus.
En fi, no pots estar tranquil enlloc.

Anònim ha dit...

Veus, a mi de la targeta de crèdit encara me'n van fotre 5 eurus tot i que m'ho van abaixar encara hem van estafar pel que veig i la de la seguretat social hem va estranyar les poques pegues que m'hi van posar: només vaig haver d'anar a la seguretat social i dir-los que m'havien robat la cartera, al cap d'una setmana hem va arribar per correu i de franc.

Anònim ha dit...

collons, Xavi! quina odissea! A part dels tràmits burocraticoadministratius (llegeix Kafka i fliparàs!), el que més m'ha sobtat de tot ha estat això dels 25 euros de manteniment... Hòstia, que t'hi passen l'abrillantador, per sobre la targeta? Tens raó: i tota la gent que no protesta? Som macus i fem gràcia!

Anna E. ha dit...

Quin bonic relat...un híbrid entre Les dotze proves de l'Astèrix i Los ladrones van a la oficina...és vergonyós!

Xavi ha dit...

Ja tinc un provisional de la targeta de la Seguretat Social.
Un mes després, tinc la cartera completa. Bien.
Qui me la vulgui tornar a robar que m'ho digui i en parlem. Segur que arribem a un acord.