Battlestar Galactica

A l'hora d'escollir quina pel.lícula o sèrie em miro ho tinc clar: vaig a filmaffinity i que m'aconsellin. Pots buscar directament la sèrie o pots consultar els rànkings posant-hi tots els filtres que t'interessin. The Wire i The Simpson són considerades les millors sèries de la història però n'hi ha moltes que estan molt ben valorades, Battlestar Galactica és una d'elles.
En realitat, Battlestar Galactica són dues sèries. La primera és de 1978, la sèrie amb el pressupost més gran fins aleshores. La segona (la que estic mirant) és del 2003. També han sorgit còmics, llibres adaptats, videojocs, pel.lícules i una minisèrie al voltant d'aquest fenomen galàctic.
Tot el que resta de la humanitat és Galactica, una nau de combat i unes poques naus espacials de civils, un comboi d'unes 50.000 persones. No queda ningú més. Intenten sobreviure els successius atacs cylon i les traïcions del doctor Baltar, mentre busquen la salvació en la llegendària colònia d'ubicació desconeguda: la Terra, la primera casa de la humanitat.
Els cylon són creacions humanes que es van rebel.lar contra els seus pares humans. Es veuen a sí mateixos com a forma de vida intel.ligent. Compten amb un traïdor entre els humans, Gaius Baltar, que es converteix en una figura controvertida ja que ell mateix no és plenament conscient d'haver causat la destrucció de la humanitat. Alguns cylon d'aparença humana també estan infiltrats entre els supervivents humans.
Crec que aquesta sèrie agrada fins i tot als qui no som fans de la ciencia ficció. Battlestar Galactica no són extraterrestres verds amb 6 ulls i pistola desintegradora. I no són només naus espacials i rajos làser. També aprofundeix en els personatges amb molta serietat: en la seva psicologia, ideologia, pors, religió, paranoies. Una bona análisi de la naturalesa humana.
El primer capítol:

1 comentari/s:

Marc R ha dit...

A mi tambe me l'han recomanat molts cops companys de feina.

A veure si m'hi decideixo!