The Phantom of the Opera

Her Majesty's Theatre, un d'aquells teatres antics que fan cantonades al West End de Londres. Divendres 9 d'abril. El musical amb més solera del món mundial. Un clàssic.
L'obra original és de Gaston Leroux i es va editar el 1909. Ha sigut adaptada nombroses vegades al cinema i actuacions teatrals. En destaca la pel.lícula del 2004 dirigida per Joel Schumacher. i protagonitzada per Gerard Butler. El musical d'Andrew Lloyd Weber es va estrenar el 1986 a Londres i el 1988 a Nova York. És una obra gòtica que combina el gènere romàntic, terror, misteri i tragèdia. S'explica la història d'un home misteriós que aterroritza l'Òpera de París per atraure l'atenció d'una jove vocalista que estima amb passió malaltissa. Em va anar força bé refrescar prèviament l'argument a la Viquipèdia ja que el nivell d'anglès és el que és.
Els números de l'obra són de vertigen. És el musical que ha recaptat més diners, milions d'espectadors arreu del món, milers de representacions, centenars de màscares... Des de l'estrena a Londres el 1986, s'hi representa diàriament. Actualment també hi ha produccions estables a Las Vegas, New York i 4 més de gira.
Després de veure The Lion King i Les Miserables, completo la trilogia amb The Phantom. Espectaculars tots ells. No sé amb quin em quedo. Per tenir un póker de grans musicals de la història m'hi faltaria Cats, però ja fa uns anys que la van deixar de fer.