#Patum 2.0

Avui hem presentat públicament les eines 2.0 de la Patum. Feia temps que ens passava pel cap que la nostra festa havia de tenir una presència moderna a la xarxa, adaptada als nous temps d'Internet i aprofitar les eines gratuïtes del que s'anomena socialmedia, la connexió i interectivitat a la xarxa. Creiem que la Patum ha de tenir una oficialitat en el 2.0 i aprofitar la potència d'aquests nous canals de comunicació. Dit i fet. Ho vam plantejar a l'Ajuntament de Berga i al Patronat de la Patum i ho hem tirat endavant.
La cara més visible és Facebook. www.facebook.com/lapatum és la pàgina oficial, amb actualitzacions periòdiques i interacció. La Patum també té presència a Twitter, una eina que va in crescendo, www.twitter.com/lapatum. Aprofitant les potencialitats de Twitter, hem creat www.patum.cat, una web on tothom (usuari o no de Twitter) pot seguir la Patum al minut. Els usuaris de Twitter, simplement posant un # davant la paraula patum creen un hashtag i els seus tweets o piulades apareixen a www.patum.cat (inspirat en www.remuntada.cat). D'aquesta manera es poden seguir, des d'ilimitats punts de vista i a l'instant, temes relacionats amb l'esdeveniment. També hi ha el canal a l'Issuu i fins i tot una llista de música de la Patum a l'Spotify.
Totes aquestes eines, creades conjuntament per @xatobo, @sergifernandezb i @lamaixerina, són gratuïtes, és a dir, no han costat ni un duro. Tampoc no pretenem treure'n cap rendiment econòmic. Personalment m'ho agafo com un hobby. Què passa si no funciona? Res. Molt a guanyar i res a perdre.
La Maixerina, per la seva banda, també ha presentat la guia per a telèfons mòbils de la Patum.
En fi, amb això no està tot solucionat - en som conscients - però és una manera de donar una imatge de present i de futur a la Patum. I d'idees no en falten! Però a poc a poc. Esperem continuar trobant la mateixa resposta receptiva per part de l'Ajuntament.