La revolta dels animals

Animal Farm en la versió original en anglès (1945), és un conte satíric de George Orwell (escriptor i periodista britànic) sobre un grup d'animals d'una granja que expulsen els humans i creen un sistema de govern propi. La revolta dels animals (també traduïda com La rebel.lió dels animals) és una crítica a la Revolució Russa i una sàtira sobre la corrupció al socialisme de la URSS en el mandat d'Stalin.
Molts dels animals vénen a representar a algú de la Revolució Russa. El Vell Patriarca, l'ideòleg, seria Lenin o fins i tot Karl Marx; el senyor Jones, expulsat de la granja pels animals, seria Nicolau II de Rússia; els gossos representen la policia i la seva brutalitat i així seguiríem amb la resta de personatges.
La revolta dels animals és una faula i una dura crítica política. Per més que hagin passat més de 60 anys, encara avui són força vigents molts dels missatges de l'obra d'Orwell.

A la fi de l'estiu, les notícies del que havia succeït al Mas dels Animals s'havien difós per la major part del Comtat. Cada dia Boladeneu i Napoleó aviaven vols de coloms amb instruccions de barrejar-se amb els animals de les masies veïnes, a la fi d'explicar-los la història de la Revolta i ensenyar-los la tonada de "Bèsties d'Anglaterra".