Un ós panda al pas de zebra

Segona novel·la de Roc Casagran i segona novel·la seva que llegeixo (és el llibre de Sant Jordi) i, la segona bona, com la primera. També és a la llista "llegit de Roc Casagran" Camí d'Ítaca (2006) escrit conjuntament amb Oleguer Presas. No he llegit res de la seva poesia i sí que he seguit i segueixo la seva activitat a la xarxa: a Twitter i articles a directe.cat.
Roc Casagran (Sabadell 1980), és escriptor, professor, golafre i dormilega, com ell mateix es defineix. Ha escrit diversos llibres de poemes i el 2007 es publicava la seva primera novel.la Austràlia (Premi Pin i Soler 2007, Columna).
Un ós panda al pas de zebra és la història paralel.la d’una noia de Sabadell, Blanca, que treballa per l’Ajuntament en temes multiculturals, i un noi de Gàmbia, Baljo, que se la juga per venir al paradís europeu. Al món d’en Baljo hi ha Gàmbia, persones que viuen al dia i somriuen malgrat les dificultats, barcasses que es perden per l’Atlàntic. Al món de la Blanca hi ha la societat del benestar, l’amor perfecte i l’amor que destrossa.
Una novel.la d'humor i tendresa en una història actual i propera sobre la solidaritat i l'amor.

Mentre aquell home blanc, salvador de vides anònimes lluny de casa, apallissava vilment el seu rival, en Baljo va començar a xerrar, com qui té davant un confessor. Estimava la Fanta. Se n'havia enamorat. Era una noia taaan... Com podia fer-s'ho per dir-li que li havia robat el cor? Com se suposava que podria manegar-s'ho per convèncer-la de casar-se i construir un futur junts? Què li podia oferir, amb el seu sou escarransit?

1 comentari/s:

Anna E. ha dit...

Malgrat un precedent condicionant no m'ha decepcionat. Vull escriure així.