Llàgrimes de Sant Llorenç

Aviat l'home del temps de guàrdia ens explicarà que la pluja de meteors es pot veure cada any des de mitjans de juliol, que entre el 8 i el 14 d'agost és quan se n'observen més i que s'assoleix un màxim d'activitat al voltant del 12 d'agost, quan es poden veure fins a 100 meteors per hora, segons l'any.
Els Persèids s'anomenen també Llàgrimes de Sant Llorenç per la proximitat de la festa del sant, el 10 d'agost. Com que els Persèids apareixien la nit que se'l recordava, es van associar amb les llàgrimes que va plorar el sant quan es rostia en una graella. Les Llàgrimes de Sant Llorenç no és la pluja més gran de meteors però sí que és la més popular i la més observada a l'hemisferi nord. En general, a l'agost, fa bon temps, molts fan vacances, ve de gust contemplar la immensitat de l'univers i debatre sobre la vida intel.ligent a altres planetes o sobre la existència de Déu. És que som tan poca cosa...
Es tenen més possibilitats de veure meteors il.luminant el cel i poder demanar molts desitjos si es dirigeix la vista cap a la constel.lació de Taure, per sota de la de Perseu i Cassiopea (la que té forma de W). L'excel.lent aplicació per a mòbil Google Sky Map pot ajudar molt a dirigir correctament la vista. O podeu fer pràctiques en aquest web o en aquest altre. Tanmateix, el 2011 té números de ser un dels pitjors en l'observació del fenomen: dissabte 13 hi ha lluna plena i els núvols són freqüents durant molts dies d'aquest estiu.