Blood Brothers

Visita a Londres, musical segur. Després dels tres imprescindibles - Fantasma, Rei Lleó i Miserables - la tria no era fàcil. L'escollida va ser una obra de llarg recorregut: Blood brothers, al Phoenix Theatre.
Blood brothers és un musical escrit per Willy Russell, basat en la novel.la de 1844 The Corsican Brothers. Explica la història d’una mare soltera que està esperant bessonada. Abans no neixin els nens, fa un pacte amb la seva mestressa on acorda que li cedirà un dels dos fills però que mai hauran de saber que són germans. L'un viu amb tots els luxes i l'altre es cria al carrer, en la pobresa d'un barri de ciutat.
Es va estrenar el 1983. Des del 1988 es representa ininterrumpudament al West End, sent una de les produccions de major durada en la història dels musicals.
Blood Brothers tan sols té dos o tres músics en directe, la majoria de peces són bases gravades. Els atractius de l'obra no són ni la música ni les grans coreografies sinó la força del text i les excel.lents interpretacions. A més a mes, el Phoenix Theatre no és un local gaire gran i afavoreix, així, a sentir propera l'acció. Amb una boca d'escenari petita, senzills jocs de llums, escenografia i vestuaris austers, canvis escènics efectius i les potents interpretacions dels actors, l'obra aconsegueix emocionar.
La versió catalana es va estrenar el desembre de 1994 al Teatre Condal de Barcelona, amb grans noms com: Àngels Gonyalons, Joan Crosas, Roger Pera i sota la direcció de Ricard Reguant.