Pastorets de l'Ametlla de Merola

Parlar de l'Ametlla de Merola és parlar de Pastorets, emblema d'aquesta colònia amb personalitat pròpia. Ja el 1878 es feien unes primeres representacions durant la Missa del Gall. L'any 1975 es va crear l'Agrupació Cultural Esplai, que els impulsa en l'actualitat. Diumenge 20/01/13, amb el dinar a mig païr, autocar dels Pastorets de Berga cap al sud de la comarca.
Tornen a fer Pastorets després de 3 anys amb el teatre en obres. Tenint en compte que aquest any s'ha arribat pels pèls a poder recuperar els Pastorets al teatre, és comprensible que a nivell tècnic no acabi d'anar com es voldria. Sobretot el so. Entendre què diuen la majoria de actors es fa realment complicat i exigeix un nivell de concentració massa alt a l'espectador.
Uns Pastorets amb molt Antic Testament i amb molt playback de Nadales. Bon nivell general entre els actors. I atenció al nen que debutava en el paper de Rabadà. Només 5 anys. Apunta maneres.
Com va dir el director Moisès Boixadera a l'inici de la funció, avui en dia tenen gran importància les arrels i aquí us presentem les nostres. Més que uns Pastorets, els de l'Ametlla són arrels i bandera d'un poble amb ganes de ser-ho. Per molts anys.