Els Jocs de la Fam

Addictiu. Capítols curts amb un petit o gran gir al final de cadascun d'ells que no et permet deixar de llegir. Et manté en suspens i t'enganxa. El llibre és part d'una trilogia escrita per Suzanne Collins. Es va publicar el 2008. Fa un any ja es va estrenar una versió cinematogràfica co-estrita per la mateixa Collins i amb Jennifer Lawrence de protagonista.
Katniss Everdeen, de 16 anys, viu en un món post-apocalítpic on el Capitoli s'ha fet amb el control de tot. Gale, Prim, Peeta, Haymitch, Rue i altres noms que acompanyen Katniss en la seva aventura.
La guerra ha transformat Amèrica del Nord en el país de Panem, dividit en dotze districtes controlats pel tirànic poder del Capitoli. Ningú pot sortir dels límits del seu districte. El Capitoli ja va destruir el tretzè districte per la seva rebel·lia i, com commemoració d'aquest fet i per recordar al poble que ha de ser submís, organitza anualment els Jocs de la Fam, un horrible espectacle televisiu. Un nen i una nena de cadascun dels 12 districtes són seleccionats a l'atzar i després s'han d'enfrontar entre ells, obligats a matar-se. Només n'ha de quedar un.
Lectura molt amena i plena d'acció. Novel.la juvenil que traspassa les fronteres de l'edat.

Havia estat barallant-me tota sola als boscos durant sis mesos quan em vaig trobar amb el Gale per primera vegada. Va ser un diumenge d'octubre, l'aire era fred i resultava implacable amb les coses moribundes. M'havia passat el matí competint amb els esquirols per aconseguir nous, i la tarda, una mica més càlida, caminant per estanys d'aigües poc fondes tot recollint gateres.