Corrent a casa

Diumenge 11 de maig. Ha estat el dia de la Marató de Muntanya de Berga i la Cursa de 24 km. Enmig de dies de pluja, el matí de diumenge ha estat de treva. Fins i tot feia sol i una temperatura agradable a l'hora de la sortida. He arribat amb poc més de 3 hores i amb molt bones sensacions. El 33 de 173 que han acabat la VII Cursa d'Alta Muntanya del Berguedà. Corrent a casa i molt satisfet. A Engarrista hi trobareu informació de qualitat.
A les 10 del matí es dóna la sortida a la cursa "curta". Encara no estic prou valent o em queda seny suficient per no inscriure'm a la marató. Cal Corneta, Mercadals i Figuerassa. 45 minuts. Un quart d'hora més planejant cap a Corbera, un dels punts amb més animació. Cal Déu i Tagast amunt. El camí comença a estar molt enfangat i la temperatura va baixant. A dalt als Rasets comença a ser necessari el paravent. Finalment arribo amb una hora i tres quarts al punt més alt, on el recorregut de la "curta" i la marató es retroben. La baixada fins a darrera el Roc d'Uró es fa força perillosa pel fang i la neu que s'acumulen i es barregen. Feia estona que esperava la baixada per la pista, des del Coll d'Estela, per agafar ritme. Guanyo molt temps en aquest tram. A Espinalbet, atrapo el dorsal 31, amb molts més quilòmetres a les cames que jo. Fem els últims 7 quilòmetres junts. Camí de l'Aigua, Queralt, Sant Pere de Madrona, Fumanya i entrem a Berga. Des de la baixada de la Plaça Santa Magdalena ja se sent la cridòria de la gent que omple l'arribada al Passeig de la Indústria. Fem l'última recta pel mig del Vall, amb una mescla de cansament i alegria.
La Marató finalment no ha estat de 42 quilòmetres ja que les condicions meteorològiques han obligat a retallar el tram de la Gallina Pelada. Però això no treu mèrit als valents que han fet la cursa. La primera prova del campionat del món l'ha guanyada Jessed Hernández.
Felicitats als Mountain Runners del Berguedà. Mai no s'agraeix prou a aquella gent que organitza activitats altruïstament, invertint temps i esforços, patint problemes i maldecaps. I felicitats a tots aquells que també han finalitzat la "curta" o la Marató . I a qui ho ha intentat.

1 comentari/s:

Lleïr Soler ha dit...

Ostres, encara no havia entrat mai aquí i avui de rebot l'he trobat.

Felicitats pel resultat a la cursa 'curta'.