24

Continuo la meva particular cerca de sèries de televisió que s'apropin una mica a l'alçada de The Simpson i Lost. Ara és el torn de 24. En porto uns quants capítols vistos i comença a posar-se interessant.
24 tracta sobre la vida de l'agent federal Jack Bauer (interpretat per Keifer Sutherland) de la UAT (unitat antiterrorista) de Los Ángeles. Amb una estructura narrativa innovadora, en la qual s'observa l'acció a temps real: cada temporada consta de 24 capítols que equivalen a les 24 hores d'un únic dia. Cada episodi equival a una hora contínua d'acció. El primer capítol comença a les 12 de la nit, el segon capítol a la 1 de la nit i així anar tirant. Original. Tanmateix, cada capítol dura 40 minuts i només s'arriba a l'hora de durada si es compten els talls comercials.
El 2001 es va emetre per primera vegada. Als USA ja s'ha emès la 6a temporada i estan assegurades la 7a i la 8a.
Durant un capítol, es mostren diverses accions que succeeixen simultàneament. És freqüent que la pantalla es parteixi i es mostrin a la vegada situacions diferents. Sempre acompanyat d'un rellotge digital que recorda contínuament quina hora és i crea una sensació d'urgència.
M'ha sorprès que 24 apostés per Keifer Sutherland com a protagonista. Habitualment, a les sèries de televisió no hi ha superestrelles, més aviat hi ha actors poc coneguts que arriben a l'estrellat gràcies a la sèrie.
Doncs que vagin passant els capítols de la 1a temporada. Si és a temps real, els protagonistes no dormen en tot un dia? Com s'ho faran? Play.