Quiet

A Quiet, Màrius Serra escriu sobre els set anys de vida del seu fill Lluís. El Llullu, com li diuen, va néixer amb una encefalopatia que els metges no han pogut diagnosticar i que li provoca una discapacitat del 85 %. Però, contràriament al que es pugui pensar, Quiet no és un llibre trist, sinó un relat tranquil, molts cops amb sentit de l’humor, on l’autor repassa la seva vida i la de la seva família des del naixement del Llullu.
Màrius Serra (Barcelona, 1963) és un conegut escriptor, periodista, autor de mots encreuats, traductor i enigmista. Tot i que ja comptava amb algunes obres publicades, es va donar a conéixer l'any 1994 amb la novel·la Mon oncle. Va presentar el programa sobre llibres Alexandria al Canal 33. Col·labora habitualment amb el diari Avui. Estudiós i col·lecionista d'enigmes, jocs de paraules i tots els fenòmens de la ludolingüística. Fa els jeroglífics del concurs de TV3 Bocamoll. El 2002 va fundar Verbàlia.com, el pais dels verbívors.
Crec que l'autor ha aconseguit donar una visió diferent d'un fet tan dur com tenir un fill rendint un 15%, sense abusar del sentimentalisme. A Quiet hi ha més moments graciosos que tristos i, així i tot, aconsegueix que t'adonis de la duresa de la situació. És admirable com Màrius Serra i la seva família han afrontat la situació. Escoltar-lo encomana serenitat.




4 comentari/s:

Anònim ha dit...

No he llegit el llibre, que segurament és molt interessant, tal com dius, però és que no m'agrada el Màrius Serra. No sé dir gaire per què. Com el Sergi Pàmies. Segur que escriu bé, però em fan una mica de ràbia aquests que surten per les teles o les ràdios fent un humor facilet per a quaranta i tants anys, fent-se el guai... no ho sé. És com la gent que sempre em ve de bon rotllo i que em diu que sóc molt benparit sense haver-los fet res. Sí, potser sóc un malfiat dels que sempre van de guais i bemparits...

Anònim ha dit...

jo si que e llegit el llibre
i es el millor que e llegit en la meua vida.es una istoria que conta una historia real i n es cap mentida i que li pot pasar a qualsevol persona.i es una historia realment trista i ell fa que la seuva vida siga facil i dvertida x a la familia.!
mariusmencanten els eus llibres i el de quiet es el millor!!!:)

Marcel ha dit...

El protagionista d'aquesta història, en Llullu, ha mort d'una parada cardiorespiratòria. Una forta abraçada al Màrius Serra i a la seva dona, així com a la resta de la seva família.

Xavi ha dit...

Bona iniciativa del Màrius Serra:
http://www.moutepelsquiets.cat