Cursa d'Alta Muntanya de Berga

Diumenge 10 de maig. Passeig de la Indústria. 9 del matí. Comença la I Cursa d'Alta Muntanya de Berga, organitzada pels Mountain Runners del Berguedà. Un quart d'hora abans havien sortit les noies. 28,2 km de recorregut amb 2.147 metres de desnivell positiu.
Sortim encara amb una fina pluja que minva fins a desaparèixer. Pugem pel Lledó, Can Basté i drecera de Queralt. Un bon inici per entrar en calor. De Queralt a Espinalbet pel Camí dels Bons Homes (GR 107) i de l'església d'Espinalbet cap a Corbera. Coll de l'Oreller, l'Estany, Baga de les Nou Comes, Font de Cal Coix i Peguera. De Peguera enfilem l'infernal baga fins a dalt als Rasos. Duríssima. I amb clapes de neu. La Creu dels Rasos és molt bon lloc per recuperar forces. Ens espera la pujada a les Soques. Arribem a la Torre dels Enginyers i comencem un descens molt tècnic pel Roc d'Oró. En aquest tram, cada dues passes trobes algú de l'organització que t'adverteix del perill. Des del Coll d'Estela fins a Tagast i avall. Passem per la casa ensorrada de Cal Déu. Repetim Corbera i Coll de l'Oreller però aquest cop pugem fins a les antenes de la Figuerassa per iniciar un ràpid descens pel dret fins als Mercadals, on hi ha l'avituallament amb més animació de tota la cursa. D'aquest punt fins a Berga ja hi arribes com pots.
La cursa l'ha guanyada Xavier Espiña amb 3:11:54. Personalment, estic molt satisfet. He acabat la segona part de la cursa avançant gent. De menys a més. Finalment, he arribat amb 4 hores 19 minuts.
Crec que ni els mateixos organitzadors pensaven que la cursa fós tan dura ja que havien previst l'arribada del primer corredor a les 11:45 i ha arribat gairebé mitja hora més tard.
Com a fi de festa per recuperar forces, un massatge a les cames castigades i un dinar a la gran carpa muntada a l'inici del Passeig de la Indústria.

4 comentari/s:

Sergi Fernandez ha dit...

Felicitats, una prova duríssima per la descripció.

Moltes felicitats Xavi

Marcel ha dit...

Enhorabona, Xavi!

Un cop més, esdeveniments d'aquest tipus són reeixits gràcies a l'actitud dels participants i al respecte cap al medi ambient.

Que aquesta satisfacció es completi dimecres a València! Bon viatge i, sobretot, molt bona tornada!

Lleïr Soler ha dit...

Enhorabona!
Deuria ser bonica però molt dura. Bon resultat.

Xavi ha dit...

Doncs moltes gràcies. No amago la meva satisfacció. M'ho vaig passar molt bé. I que bonic que és el Berguedà!