XIX Travessa Núria-Queralt

La XIX edició de la Núria-Queralt ha arribat amb grans novetats. Gran part del recorregut d'aquesta clàssica és nou. Sobretot, des del refugi de Rebost fins al final. 96 km en total.
Al contrari que anys enrere, no he fet la caminada. Però no m'he pogut estar d'anar a veure companys i coneguts en diversos trams del recorregut.
El recorregut ha estat duríssim i molts corredors (molt més que altres anys) han acabat abandonant. Poc després de sortir de Núria els va caure una pedregada espectacular que ja va minvar la moral de molts. A Saldes també se n'hi han quedat uns quants. Molts destacaven la duresa del tram entre Can Cerdanyola i Saldes, passant pel Coll de la Bauma i Gresolet. En fi, que avui al matí-migdia al Parc del Lledó, de Berga, hi havien arribat poc més de 100 participants, dels 440 que van prendre la sortida ahir al Santuari de Núria. I tots els arribats ho han fet amb pitjors temps que altres anys. Entre la pedregada inicial i el canvi de recorregut, la travessa s'ha endurit força.
Això de les caminades de resistència està de moda. Simultàneament a la Núria-Queralt es feia l'Andorra Ultra Trail, a pocs quilòmetres de distància, i també d'una duresa extrema.
A Andorra ha guanyat el Kilian Jornet. Si surt alguna cosa als mitjans de comunicació segur que a una travessa que té 19 anys d'història no li fan ni cas. Tira molt més la cursa andorrana. Injusta realitat.

5 comentari/s:

Joan ha dit...

Efectivament, amic Xavi, al mitjà de comunicació (!?!?) de la Catalunya central, li tira mes la cursa andorrana, es mes, li tira mes la cursa de Callús ( amb tots els respectes) es mes, li tira mes una pedalada a ST Fruitós...
De la Nuria Queralt Berga ni dues linies només per dir ... "s'ha celebrat... ha guanyat..." RES, peró tranquils, properament ens informaràn puntualment de quants manresans la van acabar...... amb foto incluida!!

Xavi ha dit...

Ho vaig encertar. De fet, no té gaire mèrit ja que, desgraciadament, era molt previsible.
El Berguedà no és notícia.
Amb la tele, si no hi posen remei, aviat passarà com amb el Regió7: tota la informació des d'òptica bagenca i alguna noticieta berguedana de tant en tant.

Joan ha dit...

Sempre ens quedarà el Berguedà Actual!!! Jua,jua!!

Xavi ha dit...

La notícia al Diari de Manresa sobre la Núria-Queralt, apareguda amb massa dies de retard, és de riure. A la foto que acompanya el text hi apareixen 4 participants manresans! El peu de foto diu: "Quim, Tòfol, Xevi i Hilari, quatre manresans a la cursa Núria-Queralt". En fi...
http://www.regio7.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2009070800_19_36230__Esports-forta-calamarsada-provocar-moltes-retirades-NuriaQueralt

Kb ha dit...

Hola Xavi, soc en Gorka. Es cert que els que fem aquestes bestieses no ho fem per sortir als diaris, però una mica de ressó a la gran i més que dura NQ no faria pas mal. De fet he vist els resultats provissionals a la web i ho van deixar estar unes 250 persones, sent 159 arribats, tots amb "males" condicions segons com vaig anar veïent tothom i un mateix. Des de aquí agraïr el suport de la gent dels controls i d'altres com tu que van preferir esatar allà que no anar a la Gene jeje.