UltraTrail Montblanc 2009

Durant el cap de setmana del 28, 29 i 30 els voltants del Montblanc (4.810 m) seran plens de milers de corredors fent hores, hores i més hores de camí. Es disputa l'Ultra Trail del Montblanc, la volta al cim més alt de l'Europa occidental. Un màxim de 46 hores per fer els 166 km començant i acaban a Chamonix i passant per França, Itàlia i Suïssa. Gairebé 18.000 metres de desnivell acumulat: més o menys el desnivell que hi ha des del nivell del mar a l'Everest i tornar a baixar.
L'any passat el Kilian Jornet va fer una exhibició. 20 hores i 56 minuts, clavant-li una hora al segon i fent récord de la prova. Malgrat la ràbia que els va fer als francesos, es va imposar amb una autoritat insultant. La gent no s'ho creia: un noiet esquifit de la Cerdanya passant la mà per la cara a la flor i nata del muntanyisme mundial. L'arribada del Kilian a la plaça de Chamonix és dels moments més emotius que he viscut en aquest món muntanyeru. Aquest any hi torna a ser i amb ganes de gresca.
En la prova del 2008, un berguedà va quedar en la posició 82 de gairebé 1.300 arribats. Un resultat excel.lent.
Els 2.300 corredors-caminadors de l'UTMB 2009 prenen la sortida el divendres 28 d'agost a les 18:30 des de Chamonix. Aproximadament, la meitat es quedaran en l'intent i hauran d'abandonar a mig fer.
Al mateix temps, es fan altres curses com, per exemple, la "curta" de "només" 98 km i de més d'11.000 metres de desnivell acumulat. Aquesta comença a Courmayeur (divendres al matí) i acaba a Chamonix. De distància és com la Núria-Queralt però amb uns milers de metres més de desnivell.
Els corredors-caminadors de la CCC (Courmayeur-Champex-Chamonix) prenen la sortida el divendres 28 d'agost a les 10 del matí des de Courmayeur. Tenen, de màxim, 26 hores per completar els 98 km.

2 comentari/s:

Marcel ha dit...

Un altre cop el Kilian se'ls ha fundit. Siusplau: ja tarden els diaris esportius embaucadors a fer un tema del dia sobre el fenomen cerdà!! Que gran!!

Aquest tiu és impressionant!!

Xavi ha dit...

Kilian, als seus peus. I quina ràbia que em fa quan parlo amb algú i no té ni idea de qui és Kilian Jornet.
Per cert, molt destacable el paper dels berguedans a les curses d'aquest cap de setmana a Chamonix.