The Big Bang Theory

The Big Bang Theory és una sèrie còmica que la CBS nordamericana emet des del setembre del 2007. El setembre del 2009 estrenen la 3a temporada.
Leonard i Sheldon són dos joves físics que comparteixen treball i apartament a Califòrnia, però malgrat tenir coeficients intel.lectuals altíssims, les seves habilitats no els són útils per interactuar amb gent normal i corrent, sobretot amb dones. Són uns autèntics friquis, aficionats als videojocs, còmics i a la ciència-ficció. Acostumen a jugar al Halo i al World of Warcraft, són fanàtics de Superman, Star trek, Flash, El senyor dels anells i de molts altres. Evidentment, coneixen perfectament el klingon. Uns friquis que viuen en un món de friquis dins del món real.
La sèrie comença quan l'atractiva Penny es muda al pis de davant del replà d'en Leonard i en Sheldon. Aquests dos, juntament amb els seus amics Howard i Rajesh, encara més friquis que els dos primers, veuen com la seva realitat trontolla. Es manifesten les dificultats que tenen per relacionar-se amb persones fora del seu entorn social i es donen en un seguit de situacions còmiques.
Aquesta sitcom fa constants referències a la cultura geek. Una sèrie que no s'hauria de perdre cap estudiant universitari d'informàtica, fisica o similar. Com tampoc l'anglesa The IT Crowd. D'aquesta no n'he vist res.
Anys enrere, alguns dels protagonistes havien coincidit a Roseanne. John Galecki (Leonard a The Big Bang Theory) era David a Roseanne, el xicot sensible de la Darlene. La sarcàstica Darlene era interpretada per Sara Gilbert, que també apareix a The Big Bang Theory com a secundària. I una altra secundària: Laurie Metcalf (la mare de Sheldon) era la Jackie a Roseanne.
Són capítols curtets de 20 minuts. Pur entreteniment. M'agrada el seu sentit de l'humor. Una deliciosa metàfora de com som els humans i que les coses importants no s'aprenen als llibres o a Internet sinó convivint amb altres éssers humans.
Com gairebé sempre, molt millor en versió original:


Videos tu.tv