Nivell mitjà ACTIC

Ja tinc una altra titulació al currículum. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya m'atorga el certificat de nivell mitjà d'acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC). Tot aquest rotllo vol dir que tinc el certificat dels del mig (ni el bàsic ni l'alt) en "noves" tecnologies.
En teoria aquests certificats han de ser en els propers mesos/anys el que serien avui en dia els de català (B, C, D...), per exemple. Titulació oficial i homologada que acredita les teves habilitats/capacitats en una matèria determinada. Puntuable en oposicions, valorada en currículums...
S'aconsegueix amb un examen que pot fer tothom. T'inscrius online, pagues la taxa (15-20 euros), concertes dia, hora i lloc i fas la prova de poc més d'una hora. Jo he anat a l'IEFE de Manresa cansat d'esperar que el Telecentre de Berga rebi l'autorització de centre avaluador. Tot just finalitzar la prova ja t'apareix en pantalla si ets apte o no apte. No saps la puntuació final. No saps quines respostes has encertat i quines has errat. En aquests moments tinc un pdf a la meva zona privada que m'acredita el meu nivell. Ni un paper.
I és difícil? Són unes 70 preguntes, aproximadament, i les saps o no les saps. No cal (ni serveix per a res) estudiar ni posar-se nerviós. És una prova de nivell.
De moment, l'ACTIC és poc coneguda. Hi ha poc més de 2000 persones acreditades a tot el país. Mica en mica s'anirà imposant. Potser algun dia aquest títol em fa algun servei. Qui sap.

1 comentari/s:

Xavi ha dit...

Ja es pot fer la prova per obtenir la titulació ACTIC al Telecentre de Berga. http://ves.cat/afb-