Where is the limit?

Where is the limit? és el lema, la marca, el leitmotive de Josef Ajram. Ultrafondista, day-trader, d'origen siri, ple de tatuatges, metre noranta. Un personatge que no passa desaparcebut. S'ha especialitzat en proves d'ultrafons per etapes:, les proves més dures del planeta: Transalpine Goretex, Ultraman de Hawaii, Ultraman de Canadà, Titan Desert, Marathon des Sables...
Josef Ajram és un veterà d'Internet. És un històric del món blocaire i té presència a totes les eines que van apareixent. Cap als 4.000 admiradors al Facebook, per exemple. I últimament apareix constantment als mitjans de comunicació tradicionals (Informe Robinson, Entre línies, Catalunya Ràdio, El Mundo, ABC, etc). S'està convertint en una marca comercial. A l'ampli stock de productes Where is the limit? (braçalets, gorres, buff, seients de bici...) ara s'hi afegeix el llibre.
El llibre Where is the limit? no guanyarà cap Nobel ni ho pretén. Simplement explica les gestes esportives d'un ultrafondista i el seu context: la borsa, la família, els tatuatges, els entrenaments. Molt entretingut i fàcil de llegir. Al cap de pocs dies han hagut de fer una 2a edició. Els està venent com a xurros.
En l'últim Cicle de muntanya, el vaig veure en directe a Puig-reig. Em va semblar un tipus senzill i proper, amb una filosofia de vida molt carpe diem i amb una capacitat d'esforç, lluita i superació envejables. Segons deia ell mateix, segur que hi ha molts altres esportistes que fan gestes igual o de més mèrit que les seves, però no ho sap ningú. Josef Ajram sap comunicar, aconsegueix arribar al públic.
D'aquí una setmana, Ajram començarà la Maraton des Sables, una setmana corrent pel desert del Sàhara. Milers de persones el seguiran des de la distància i ell ho explicarà.

2 comentari/s:

Cel ha dit...

Bona entrada, Xavi! Fa escasses setmanes vaig llegir un reportatge sobre aquest noi que era francament interessant. Em sembla que el Luis Enrique també n'és admirador (és coneguda la seva faceta de triatleta).

Xavi ha dit...

Ajram i Luis Enrique van fer, com a mínim, una Maraton des Sables junts. Hi ha un reportatge fantàstic de l'Informe Robinson: http://www.plus.es/videos/Futbol/Informe-Robinson-abril-Luis-Enrique-Maraton-Arenas/20080423pluutmftb_2/Ves/
A més a més, Ajram, Pepe Navarro i Luis Enrique han fet el documental "Sueños por hora", la història de tres triatletes que s'entrenen per un Ironman. La promo: http://www.youtube.com/watch?v=Jd9lKO9OAu0&feature=related