En globus per la Garrotxa

A finals del s.XVIII l'home va conquerir el cel. Fins aleshores, per aconseguir volar, només hi havia hagut alguna temptativa de fabricar-se unes ales per semblar un ocell. El cert és que el primer estri volador amb cara i ulls va ser un globus. Els germans Montgolfier van fer la primera demostració pública el 1783 a Versalles, davant Lluís XVI, Maria Antonieta i 130.000 persones. Un gall, una ovella i un ànec van ser els primers tripulants. El primer vol amb humans data de l'octubre del mateix any.
Molts d'altres estris han anat ocupant l'espai aeri però els globus continuen surcant majestuosos l'aire. A la Garrotxa, per exemple. La tria és molt gran però especialment atractiva per sobrevolar és la zona volcànica olotina. Les vistes del volcà Santa Margarida i el Croscat són magnífiques. A més de la vista del Golf de Roses, el Canigó, Puigmail, Taga, Cadí, Pedraforca-Ensija-Rasos de Peguera, el Far i Collsacabra... la vista des de 1500 d'alaça és impressionant. Hem sortit de Santa Pau i hem aterrat molt a prop de Banyoles. Uns 22 km en 1h 25min. Avui ha anat així. Els vols en globus mai no saps ni on ni quan els acabes.
L'empresa responsable de fer-nos volar ha estat Vol de coloms. Molt professionals i agradables. Especialment trempat, el conductor i guia Francesc. L'activitat ha començat a les 7 del matí inflant veles i ha acabat a quarts d'una del migdia amb un esmorzar-dinar exquisit amb els fesols de Santa Pau.



1 comentari/s:

Anònim ha dit...

Nice brief and this mail helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.