El misantrop

Sala Gran del TNC. Dimecres 8 de juny de 2011. Els pesos pesants del teatre català posen en escena una de les peces més brillants de Jean-Baptiste Poquelin (París 1622-1673), o sigui, és a dir i perquè ens entenguem, Molière. Jordi Boixaderas, Marta Marco, Jordi Bosch, Lluís Soler, Rosa Novell... sota la direcció de Georges Lavaudant. La versió traduïda de El misantrop és del mateix director del TNC. Sergi Belbel ha aconseguit una versió actualitzada passant del vers a la prosa i sense traïr en absolut a Molière. I amb un aire molt actual.
Sempre he tingut especial devoció per Marta Marco i, a l'estil misatrop, diria que un conegut em va dir que no sssuporta les esses sonores de la Novell i el seu posat de diva. Boixaderas, Bosch, Soler i els Martínez són unes bèsties.
La posada en escena és atemporal, no està situada en cap època concreta. Il.luminació molt destacable, maquillatges i pentinats espectaculars, escenografia aparentment inexistent però que acaba tenint un pes important dins del muntatge. Molts detalls i molt teatre en aquesta gran comèdia sobre la hipocresia humana.


1 comentari/s:

Jordi ha dit...

Collons, aquest repartiment no necessita ni director!! La Novell (per cert, germana del Queco) fot una rabia que no te l'acabes. La podrien canviar per la Lizaran i ja seria immillorable.