La importància de ser Frank

L'actor, director i dramaturg Ivan Campillo ha adaptat el clàssic d'Oscar Wilde La importància de ser Frank, una crítica satírica de l'època victoriana amb molts nexes amb la societat actual. Des del 5 d'agost al Teatre Gaudí, unes instal.lacions petites, humils però acollidores i amb el públic situat als quatre costats de l'escenari. Les representacions s'han prorrogat fins el 30 d'octubre.
La història gira al voltant de John, que es fa passar per Frank per a poder escapar-se del camp i anar a la ciutat. Allà es reuneix amb Algernon, qui està esperant la visita de la seva tieta Lady Bracknell i la filla d’aquesta, Miss Prism, de la que John està enamorat. Tot el que comença sent una típica història romàntica canvia el ritme a mitja obra i es converteix en un disbarat quan John descobreix com d’important és dir-se Frank si vol tirar endavant les seves pretensions amoroses. Vuit actors dónen vida al magnífic text d'Oscar Wilde.
Els jocs de paraules esquitxen tot el text com es pot comprovar en el mateix títol, que juga a la confusió amb el nom Frank i l'adjectiu franc. En la versió original, The Importance of Being Earnest,  earnest (que sona igual que el nom propi Ernest) significa seriós i, per tant, el títol vindria a ser una cosa així com La importància de ser seriós. Penso que la traducció al català és molt encertada.
Durant l'hora i mitja de durada, constantment tens ganes de treure una llibreta i anar apuntant les enginyoses frases de Wilde que els personatges van desgranant.
Com vols que me'n vagi sense menjar res? Això no ho fa ningú! Només els vegetarians i aquesta classe de gent!