Tot esperant Vimbodí vs. Praga

El 27 de maig de 2011 es va fer el primer assaig-lectura amb els actors. I des d'algunes setmanes enrere que ja se'n coïa alguna, llegint aquí i allà i parlant amb l'un i amb l'altra. Gairebé mig any després, arriba l'estrena.
L'Angelina Vilella, la directora de l'obra que presentem, va anar a veure Vimbodí vs. Praga a la Sala Tallers del TNC a primers de 2011. Va pensar que era una obra molt adequada a les característiques de la La Farsa i així és com va començar a caminar el projecte. En un inici de 2011 intens per a l'entitat berguedana - amb Els Pastorets, Mentiders i Revisió anual (Mai no és tard) - l'activitat no cessava i després d'una obra en venia immediatament una altra.
Per a la festa major d’un dels barris més emblemàtics de Gràcia se celebra el concurs d’engalanar carrers. Dos grups articulats a l'entorn de dos líders es disputen el guardó principal. Aquest és el punt de partida de la història. Cristina Clemente (Barcelona, 1977) va estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona i a la Sala Beckett. En televisió ha treballat com a guionista a El cor de la ciutat i actualment és també guionista de La Riera.
Com va passar també amb El Retaule del Flautista (2008), al tractar-se d'una obra amb un ampli repartiment suposa una complicació afegida a l'hora de coordinar les agendes de tots els voluntaris que participen en el muntatge.
L'espectacle, d'1 hora i 45 minuts de durada sense mitja part, es podrà veure al Teatre Municipal de Berga. Molta merda als companys de La Farsa que seran davant del públic el 8 i el 9 d'octubre. Nits de cansament i tardes de migdiada dedicades a assajar, quan semblava que no ens en sortiríem, hores invertides i esforços suats es veuran recompensats quan Puff, el drac màgic que viu al fons del mar, surti a jugar a l'escenari.