I fins aquí els Pastorets

Un any més, des del 1900, hem tornat a posar a escena els Pastorets. Després de passejar-me per diversos Pastorets del país, valoro més encara el tresor que tenim a Berga. 150 persones de l'Agrupació Teatral la Farsa ho han fet possible. I 1700 espectadors que han donat sentit a tot plegat.
Un plaer formar part de la família que fa possible aquesta Patum d'hivern, que deia Mossèn Armengou. Hi tornem el Nadal vinent.

I fins aquí els Pastorets. Jesús és nat, els pastors han arribat al portal, Satanàs ha estat vençut. L'obra, doncs, toca a la fi. Amb nova emoció, el Nadal vinent, reviurem aquesta mateixa història. 
Abans, però, haurem escoltat el Ball de l'Àliga, rememorat el vot del poble per Sant Marc, celebrat els Elois i ens haurem aplegat al peu de l'arbre sagrat de la pàtria. 
I tornarà a arribar Nadal. Prendran nova vida les figures del pessebre. Les campanes ens recordaran de bell nou el misteri de Betlem i, en tants indrets de la nostra Catalunya, reviuran els personatges dels Pastorets. 
Que sigui el nostre un any ple de pau, resguardats al peu de la serralada de Queralt, sota l'atenta mirada de la verge somrient.