Fringe

Abans de veure els primers capítols de la 5a temporada de Lost, faig un tast de Fringe, una altra sèrie que en parlen molt bé. Primer va ser Twin Peaks i vaig continuar per The Sopranos, 24, Prison Break, Alias. Deixant Lost en una categoria especial (molt per sobre de totes les altres), pel meu gust, la millor 1a temporada és la de Prison Break, seguida per 24.
Fringe és una sère de televisió de ciència-ficció (una espècie de X-Files a la moderna) co-creada per J.J.Abrams, Alex Kurtman i Roberto Orci. La sèrie es va estrenar el setembre de 2008 a la FOX (USA) i CTV (Canadà). A casa nostra no tinc ni idea si la fan a la 4 o a la 6. No es poden seguir sèries per la televisió.
Fringe tracta d'un científic investigador anomenat Walter Bishop (descrit com una mescla de Frankenstein i Albert Einstein i que està interpretat per John Noble), el seu fill Peter Bishop (Joshua Jackson), i una agent del FBI, Olivia Dunham (l'australiana Anna Torv) que torna a reunir pare i fill després de 17 anys separats.
A Fringe li costa agafar ritme però té capítols força brillants. El ser capítols tancats (una mica més llargs que els clàssics 42 minuts) fa que el nivell de qualitat varïi molt d'un a l'altre. L'episodi pilot de dues hores va costar 10 milions de dòlars desbancant així una altra sèrie d'Abrams, Lost, com el pilot més car de la història de la televisió. Tota o gairebé tota l'acció passa a Massachussets (Boston, Cambridge, Harvard...) la qual cosa em resulta un xic familiar. I la sèrie té algun punt d'humor força graciós, sobretot en les escenes del professor xiflat.