Que no toques avui? (II)

Fa un parell d'anys ja vaig explicar això dels músics i la Patum i la pregunta que em fan més per Patum: que no toques avui? Pot semblar una mica complicat però és fàcil si t'hi fixes. Així i tot, tothom s'hi fa un merder. Els Alguns periodistes (tan professionals ells) són els primers d'embolicar encara més la troca. En els últims anys se segueix el mateix patró introduïnt-hi només petites modificacions. A les portes dels 5 dies grans de la Patum 2010, heus aquí qui toca quan.
  • Ball de l'Àliga del Diumenge de l'Ascenció: Cobla Ciutat de Berga
  • Patum del carrer de la Pietat: Banda de l’Escola de Música
  • Concert de Patum - Memorial Ricard Cuadra: Banda del Memorial
  • Sardanes dels Quatre Fuets: Cobla Pirineu
  • Dimarts a la Patum de la Llar: Banda de l’Escola de Música
  • Dimecres i dijous: Cobla Pirineu
  • Divendres a la Patum Infantil: Banda de l’Escola de Música
  • Dissabte i diumenge: Cobla Ciutat de Berga
  • Sardanes de dijous: Cobla Montgrins
  • Sardanes de dissabte i diumenge: Cobla Principal de Berga
Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga. La formen principalment alumnes de l’Escola Municipal de Música.
Banda del Memorial Ricard Cuadra. Formació creada especialment per fer un sol concert a l'any. L’integren músics de procedència diversa que s’agrupen setmanes abans de Patum per preparar el Concert de Patum - Memorial Ricard Cuadra.
Cobla Pirineu. Durant l’any toca en formació de cobla (11/12 músics i instruments de cobla: tenores, tibles, contrabaix...) i per Patum fan una ampliació per adaptar la formació a banda (amb instruments que no integren la cobla: clarinets, saxos, percussió...)
Cobla Ciutat de Berga. Actualment, no toca sardanes durant l’any i només es reuneix en formació de banda per actes concrets com Els Elois i La Patum.
Cobla Orquestra Montgrins. Des de fa alguns anys, Dijous de Corpus darrerament, l’Ajuntament lloga una cobla de fora de Berga. La cobla bona, de les millors del país. El 2010 escoltarem els Montgrins. Anys anteriors hem pogut sentir la Mediterrània, la Principal de la Bisbal o la Selvatana.
Cobla Principal de Berga. Durant tot l’any, juntament amb la Pirineu, és la cobla berguedana que toca regularment sardanes i música de cobla arreu del país.

És fàcil, no? Us ho podeu imprimir i portar una xuleta els dies de Patum. Així sabreu qui està tocant a cada moment. Si un d'aquests dies trobeu un músic pels escenaris patumaires sense un instrument als dits, no dubteu a demanar-li: que no toques avui?


2 comentari/s:

Jordi ha dit...

No és tan fàcil... Perquè, com sabem quins músics toquen en quines formacions? I els fitxatges de Patum? Jo, per si de cas, contiunaré preguntant als músics; que no toques avui?

Anònim ha dit...

Fa prop de deu anys que vaig deixar de tocar per PATUM i encara ara la gent em pregunta: Que no toques, avui?