Monte d'Oro

El Monte d'Oro (2.389 m) és un dels grans cims de l'illa de Còrsega. Es tracta d'una ascensió moderadament difícil, amb un desnivell de 1500 m positius, on cal certa experiència alpinística i unes quantes hores per davant per fer els 16 km d'excursió.
Còrsega té prop de 50 cims que superen els 2.000 metres, la majoria d'ells són visibles de la costa. El més alt és el Monte Cintu (2.706 m) però també tenen anomenada el Monte Renoso, el Monte Rotondo o l'Incudine. L'illa és una muntanya dins del mar. Té una orografia molt accidentada i un terreny molt pedregós i agrest. El bosc desapareix a poca alçada i la pedra pren tot el protagonisme. Costa avançar quilòmetres perquè cada passa l'has de suar de valent.



Vam fer l'excursió pujant per la cara nord (per Puzzatelli) i de baixada vam enllaçar amb el famós GR20 que travessa l'illa, tan apreciat pels excursionistes. De baixada vam gaudir d'un fantàstic bany a les Cascade des Anglais, innumerables gorgs d'aigua cristal.lina. La presència de més i més banyistes t'indica que et vas apropant a la carretera. Sortida i arribada: Vizzavona.
L'excursió és molt més dura del que sembla. Per distància i desnivell, seria comparable a la Pica d'Estats, per Pinet o Vallferrera.