L'edat del dubte

Quan agafo un llibre de Camilleri ja sé que m'agradarà. Robatoris, morts, investigacions, despatxos, corrupció, traïcions... novel.la negra situada a la fictícia Vigata i voltants. Una zona amb moltes semblances amb Porto Empedocle i Agrigento.
Salvo Montalbano topa de manera estranya i casual amb una noia que busca el vaixell de la seva tieta, el Vanna, que ha d’arribar al port de Vigata. Poc després es descobreix un bot pneumàtic amb el cadàver desfigurat d’un home. Precisament l’ha apropat fins al port el Vanna, el vaixell de luxe de la vídua Lívia Giovannini, que es dedica a navegar per tot el món sense motiu aparent. Interrogants que es van descabdellant a mesura que la novel.la avança.
Publicada a Itàlia l’any 2008, en català des del juny de 2012 gràcies a Edicions 62. Traducció de Pau Vidal.

En Montalbano va entrar a la cuina a veure si al forn hi havia res. L'Adelina li havia deixat quatre rogers grandiosos guisats amb un suquet especial de la seva invenció.
El va posar ben fort perquè els rogers n'agafessin tot el gust.
A continuació obrí la nevera, hi ficà una altra ampolla de vi i en tragué un plat d'olives, formatge i sardines. Arreplegà les tovalles del calaix, coberts i tovallons i ho deixà tot a la tauleta, preparat per endur-s'ho a fora i parar taula.